Jean Rigaux: een man van traditie en kunst

Kunsthandel Jean Rigaux - Overijse - Jean rigaux Jean Rigaux uit Overijse (°16 juni 1935 +16 december 2008) ging resoluut voor de kunsten. Stevig onder de indruk van zijn oom Louis Rigaux, werd hij opgeleid in de “Académie des Beaux Arts” te Ukkel en ontving hij een solide vorming in de beeldende kunsten.

Monumentale kunst was zijn vak, al beheerste hij evenzeer de perfecte weergave van landschappen, marines, naakten, glasramen, enzovoort. Geen stijl is hem onbekend gebleven, van de classisistische stijl over het kubisme tot het surrealisme.

Internationale waardering

De wandtapijten die hij door de beroemde weverij Chaudoir liet weven en het monumentale glasraam in de Sint Martinuskerk van Overijse, zijn ongeëvenaarde getuigen van zijn artistiek kunnen. Hij verdiende terecht de gouden palmen van de Europese Kunstverdienste en onnoemelijk veel internationale waardering.

Jean voelde de kunstwereld als geen ander aan, artistiek én commercieel. Hij gaf zijn knowhow gretig door aan zijn dochter die nu zijn zaken verderzet, maar evengoed aan de leerlingen van zijn Academie. Vakmanschap en meesterschap, traditie en kunst. En tevens een stuk lokale economie. Hij gaf er gestalte aan.

Jean Rigaux: "Een leven met kunst

Dit 152 pagina's dik boek werd uitgegeven voor zijn 60ste verjaardag. Het bevat zijn levensloop in vier talen, veel prachtige kleurafbeeldingen en vier originele zeefdrukken. U kan het verkrijgen voor €30 euro.

Contacteer ons vandaag nog

Misschien wilt u nog wat meer weten over kunstenaar Jean Rigaux uit Overijse en zijn monumentale kunst. Dan kunt u steeds even surfen naar onze contactpagina.


Back to Top