Vrienden van de Academie Jean Rigaux heropenen de deuren

Kunsthandel Jean Rigaux - Overijse - Academie “Soort zoekt soort” zegt men wel eens en dat geldt ook voor creatieve geesten. Geïnspireerd door het artistiek talent van wijlen kunstschilder Jean Rigaux, vormden enkele tientallen amateur kunstenaars de “Vriendenkring van de Academie Jean Rigaux” in Overijse.

Tot enkele jaren geleden konden ze op de Brusselsesteenweg nr. 261 (boven JBC) terecht om onder leiding van de meester hun hobby te beoefenen: tekenen en/of schilderen. Hiertoe realiseerde Jean Rigaux een teken- en schildersatelier dat alle materialen bevat om waardig de naam van academie in het vaandel te dragen.

Iedereen is welkom

Zowel overdag als tijdens het weekend lokte de academie volwassenen die enkele uren per week in ongedwongen en vriendschappelijke sfeer kwamen tekenen en schilderen. De resultaten van hun artistieke bezigheden werden al enkele malen vertoond in het CC Den Blank. Met het overlijden van Jean Rigaux in 2008 kwam daar onverwacht een droevig einde aan.

“Het bloed kruipt waar het niet gaan kan” is een ander gezegde dat van toepassing is op creatieve geesten. Die creatieve en gezellige sfeer zullen de vrienden van de Academie Jean Rigaux opnieuw in het leven roepen. Meer nog: iedereen is welkom.

Op eigen tempo tekenen en schilderen temidden van tientallen zoniet honderden kunstwerken en naslagwerken, in een bastion van inspiratie met de doordringende geur van verf, is de droom van velen die thuis geen plek vinden om hun creativiteit de vrije loop te laten.

Perfect uitgerust lokaal

Bovendien leert men er ook bij. Het hanteren van potlood en/of penseel, het weergeven van verhoudingen, de creatie van een nieuwe realiteit vergen een zekere kennis en vaardigheid die de leden van de Vriendenkring graag aan elkaar doorgeven.

Bovendien ontvangt de Vriendenkring telkens een ervaren kunstenares die de knepen van het vak aanleert. Er is geen vast leerplan en er zijn geen leerverplichtingen, laat staan examens. De Vriendenkring wil in de eerste plaats een open vereniging zijn voor degenen die graag onder gelijkgestemden hun hobby willen beoefenen in een daartoe perfect uitgerust lokaal.

Vanaf 20 september zijn (enkel) de leden van de Academie welkom op dinsdag en donderdag (voor- en namiddag) en op zaterdagochtend. Ten dienste van de kunst en de kunstenaars. Zo heeft Jean Rigaux het altijd gewild. En zo ook zijn Vriendenkring. Kom en geniet ervan!

Schrijf u in voor de lessen

Wij hopen u zo snel mogelijk te mogen verwelkomen op onze academie Jean Rigaux in Overijse. U kunt via de contactpagina alvast meer informatie krijgen en inschrijven voor onze lessen.

Back to Top